Coaching & Training

Coaching & Training

Een baan voor het leven is ‘uit’, regelmatig wisselen van baan is de trend! Dit betekent ook dat iedere werknemer of zelfstandige professional meer tijd zal willen besteden aan persoonlijke ontwikkeling, scholing, training en coaching. Hoe ga je om met een flexibele arbeidsmarkt, met veranderingen op je werk en je baan en met veranderingen in je privé leven?

Coaching ; Noodzaak of luxe
Wanneer mensen vanuit hun persoonlijke kracht, talenten en idealen handelen, wordt de wereld boeiend en kleurrijk. We leven in een belevingseconomie waar mensen het verschil maken. Op basis van ‘een gevoel’ – positieve of negatieve ervaringen maken we keuzes. Deze keuzes zijn voor een organisatie of bedrijf van levensbelang. Medewerkers vormen daardoor het psychologisch kapitaal van een bedrijf of organisatie om zo de gestelde doelen en resultaten te behalen. Om de persoonlijke en interpersoonlijke effectiviteit van medewerkers te vergroten, zal coaching een goede bijdrage kunnen leveren. Deze investering in mensen is voor een bedrijf of organisatie geen luxe maar gewoon noodzaak om te blijven voortbestaan.

Mijn BeA kijk op coachen

Met een persoonlijk en lichaamsgericht bewustzijnsproces nodig ik mensen uit om ‘de drempel van de aarzeling’ over te stappen. Door in beweging te komen, veranderingen aan te brengen en nieuwe stappen te gaan zetten. Het is een combinatie van resultaatgerichtheid en het ontwikkelen van psychologische capaciteiten. Met als achterliggende gedachte dat alles wat aandacht krijgt, groeit. Kijken naar positieve ervaringen en naar wat goed gaat, is inspirerend en zet aan tot het bedenken van oplossingen. In lichaamsgerichte coaching is mijn focus gericht op alles wat jij en je lichaam laten zien en vertellen. Je lichaam fungeert als spiegel van de persoonlijkheid. Hoe beïnvloedt je geest jouw lichaam en andersom? Wat voelt natuurlijk en echt, welke impulsen zijn voelbaar, wat doe je graag en wat voelt als een verplichting? De kunst van het waarnemen zonder oordeel, beter bekend als mindfulness, heb ik in mijn werkwijze geïntegreerd.

Bewust aandacht geven

Belangrijke thema’s daarbij zijn: denkbeelden en opvattingen die je hebt meegekregen en dagelijks gebruikt. Welke zijn nog bruikbaar en waar heb je niets meer aan? Welke maken je energiek en blij? Welke kosten alleen maar energie en kracht? Door elke vraag ook ontkennend te stellen ontstaat er beweging tussen de twee polen ‘graag’ en ‘niet’. Door je af te vragen welke waarde ze ieder voor zich nog hebben in je huidige werk en leven, creëer je een nieuw beeld over jezelf, je huidige en toekomstige baan. Zo bereik je de creatieve ruimte waar nieuwe ideeën en beelden ontstaan. Achteraf voelt de uitkomst volkomen logisch en ben je alweer vergeten dat je het niet wist: ‘de logica van het onbewuste’. Het resultaat zal een verbreding en een verdieping geven op jezelf!
Heb je de bereidheid om jezelf proactief onder de loep te nemen en jezelf te (laten) confronteren, in positieve en negatieve zin? Dan is deze vorm van coaching iets voor jou.

Praktische details
• Een eerste contact is een kennismaking en oriëntatie op de vraag.
• Daarna volgt het besluit om wel of niet in zee te gaan met elkaar.
• Gaan we door dan formuleren we kerndoelen en maken we afspraken.

Een persoonlijke klik

Als je een nieuwe impuls wilt geven aan je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling door een coachings- en trainingstraject, kies je iemand die deskundig is, die je ligt en vertrouwt. De persoonlijke klik moet er zijn, anders werkt het niet. E-mail of bel voor een oriëntatiegesprek om te kijken of er een persoonlijke klik is! Tel: 0317 311036 of e-mail naar info@salomee.nl.

TRAINING

Voorbeelden van Trainingen

1. Present zijn; vrij en onbevangen voor een groep staan!
2. Supervisie voor professionals: over werken in een dynamische relatie met clienten!
3. Mindfullness training: zonder oordeel waar nemen en betekenis geven.
4. Geweldloos leren communiceren; om de elementen van het model van geweldloze communicatie bij conflicten toe te
kunnen passen. Kenmerkende elementen:
• De waarneming dient gescheiden te worden van meningen, gevoelens en interpretaties.
• Woorden die direct de eigen gevoelens omschrijven worden nogal eens verward met woorden die beschrijven wie
of wat we zijn.
• Emoties en gevoelens zijn signalen die aangeven of een wezenlijke behoefte is vervuld of niet!
• Vragen wat je nodig hebt en daarbij helder formuleren en ruimte laten voor een ‘nee’.

Meer weten? Stuur een e-mailverzoek naar info@salomee.nl.